24. toukokuuta 2013

DIY bikiniyläosa


Iltaa ihanaiset! 

Taisinkin tossa edellisessä postauksessa pikaisesti mainita että ois tommosta tuunausjuttua tiedossa ja nyt ois sen vuoro. 
Kiertelin tossa muutama viikko sitten kaupoissa etsien uusia bikinejä. Ei oikeen napannut minkään kaupan valikoimat, vaikka olihan siellä kaikenlaisia nättejä yksilöitä. Mulla on ollut mielessä tää tuunausprojekti jo useamman vuoden, viime keväänä tilasin Nellyltä bikinitkin sitä varten jo valmiiksi. En ole kuitenkaan saanut vielä aikaiseksi toteutettua tätä ennen kuin tossa vähän aika sitten tuon epäonnistuneen bikinishoppailureissun jälkeen. 

Tää on ihan super helppo tehdä, ja saa mun mielestä saa kivasti muutettua biksujen ilmettä. 

Elikkä tartvitset bandeu-mallisen bikiniyläosan ja samanväristä, tai miksi ei eriväristäkin, kangasta. Mulla oli kaapinpohjalla lojumassa tommonen just sopivan kokoinen pala tommosta kivan napakkaa polyesteri-elastaani-viskoosi trikoota. Ei ehkä ihan paras mahdollinen tohon sen takia ettei välttämättä kestä uintia ja vettä ihan parhaiten, mutta mä en mikää uimari olekaan, joten se oli oikein passeli mulle. Vähän eri näköistä kangas oli verrattuna bikini matskuun, samantyyppisempää kangasta voi esim. Eurokankaan palakankaista löytää, jos ottaa vaikka jotain lycra trikoota. Kannattaa kuitenkin kattoa ettei ota liian lörppää kangasta, ei pysy kuosissa niin hyvin jos on liian ohutta :) 


Tarkoitus on siis muodostaa tuosta kankaasta bikineihin rusetti :) 

Se onnistuu niinkin helposti kuin: leikkaa kaksi eri kokoista suorakaiteen muotoista palaa valitsemastati kankaasta. Toinen tulisi olla pieni ja siitä tulee se rusetin "solmukohta" ja sitten isompi, joka muodostaa sen itse rusetin. Palojen koot mittasin noista biksuista, että kuinka ison rusetin halusin yms. Kannattaa tehdä vaikka vähän isommat eka, kun niitä saa kuintenkin sitten pienennettyä tarvittaessa! En muista että mitkä noi mun mitat oli, mutta voin ne vielä mitata teille jos haluatte :) 



Ekana ommellaan se isompi kappale, ja koska molemmat kappaleet ommellaan pussiin, muista leikata ne kaksinkertaisena ;) Eli jos bikiniesi pituus, siis ylhäältä alas, on vaikka 15 cm ni leikkaa 30 cm pala. Muista jättää kääntöaukko, itse jätin sen toiseen lyhyempään reunaan.


Sit ommellaan se kääntöaukko umpeen. Mä ompelin sen käsin ni sitä ei sit erota muun tikkauksen joukosta. 


Seuraavaksi ommellaan pienemmän kappaleen pidempi reuna. 


Siinä ois nyt molemmat kappaleet silitystä odottelemassa, painoin niitä vähän vaan raudalla ennen seuraavaa vaihdetta. 


Sit vaan laitetaan pienempi kappale paikalleen, ommellaan kiinni nurjalta puolelta ja voila meillä on rusetti! 


Ompelin sen sitten vaan kiinni itse biksuihin muutamalla käsinpistolla ja rusettibikinit ovat valmiit. 

Mä tykkäsin ihan kauheesti siitä minkälaiset noista tuli. Käytin niitä jo tossa pari viikonloppua sitten, kokeilin niitä myös vedessä eikä mitään käynyt, joten noista tulee varmasti tän kesän lempparit!

Onhan noi tosi helppo tehdä että toivottavasti mun ohjeet ei nyt oo mitenkään kauheen huonosti selitetyt ja niistä on jotain iloa! :) 

Semmosta tähän perjantai-iltaan. 

Miltäs näyttää? :) Ootte näitä ompelu ja tuunausjuttuja toivoneet joten toivottavasti tämä nyt täyttää ne odotukset. 

xx, Juulia

2 kommenttia:

  1. Näyttää kivalta! :) Ja tuo väri on just kiva! Voikun ois itelläkin ompelukone ja taitoja tehdä tollasia pieniä isoja juttuja :) Kaikkee pientä tulee käsin ommeltua (korjattua reikiä tms) mutta voi että sitä jälkeä :D Kaiken lisäks miulla ei oo ku valkosta lankaa ja sillä on tullut korjattua mustia housujakin krhm.... Uskaltaako tollasta ees sanoo ammattilaisten kuullen :D Mut kiva tuuninkipostaus, lissää vaan näitäkin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sini :) No tohon ei oikeestaan kauheesti minkäänlaisia taitoja tarvitse :D mutta ompelikone kyllä on ihan kätevä, vähän hankala ilman sitä tehdä..:s haha no kyllä itekki tulee välillä vähän nopeesti tehtyä jotain omia korjausjuttuja että voi kyllä sanoo ihan mitä vaan :D joo täytyy sitten taas kirjoitella kun jonkun uuden keksii!

      Poista

Kiitos ihanista, päivääni piristävistä kommenteista!