9. toukokuuta 2013

Tyynyjä


Moikka!

Vaikka ompelija oonkin en oo koskaan kummemmin ollut kiinnostunut sisustusompelusta. Musta on aina tuntunut että verhojen, tyynynpäällisten ja muiden sisustustekstiilien ompelu oisi kauheen tylsää. Tietenkään kun ei mitään koulutusta siihen ole, niin ei osaa mitään älyttömän hienoja juttuja tehdä ja siksi onkin ajatus aina ollut että vähänkö on tylsää ommella vaan verhoje suoria reunoja.. Yhden kerran oon yhteen kotiin ommellu kaikki verhot asiakastyönä ja silloin tuli tehtyä vähän erilaisempiakin juttuja, mutta sen jälkeen ei ole kuitenkaan yhtään jotenkin innostanut. 

Nyt mulle on kuitenkin iskenyt kauhea sisustusinto, ehkä johtuen siitä että unelmoin jo ensi syksyn uudesta asunnosta :) Silloin olisi siis tarkoitus muuttaa johonkin kivaan kämppään kunhan koulupaikka varmistuu. Mutta niin asiaan, eli sisustamiseen. Vaikka en oo tommoisesta sisustusompelusta kauhean kiinnostunut ole ollut, niin olen kuitenkin aina ajatellut että ompelen oman kodin verhot ja muut tsydeemit sitten kyllä itse. Ehkä tää ajatus on ollut siksi kun olen siihen kuitenkin kykenevä ja mulla on siihen välineet niin miksipä ei. Toive on tietysti ollut että silloin tulisi halvemmaksi, mikä ei kyllä aina varmasti pidä paikkaansa, ja että olisi mahdollisesti sitten isompi valikoima ja saisi semmoiset kuin haluaisi. 

Noh omia verhokankaita en ole vielä lähtenyt ostamaan, mutta rupesin harjoittelemaan tätä sisustussuunnittelua ja -ompelua poikaystävän kämpälle jo. Hän yksi päivä kaupassa ollesamme valitti että haluaisi uudet sohvatyynyjen päälliset, ja kun ehdotin että no hei mäpäs semmoiset voisinkin ommella, niin hän pahaa aavistamattaan antoi minulle vapaat kädet niiden kanssa. 


Mulla oli ideaa jo vähän, halusin niistä mustavalkoiset ja sai olla hieman harmaatakin. Tyynyjä oli kuusi ja halusin kaksi niistä kuviolliseksi, kaks mustaks ja kaks valkoiseksi. Olipas muuten varmaa vaikein tehtävä ikinä löytää kivan näköinen mustavalkoinen printti, etenkin kun mä oon tämmöinen super printtinirso. Kiersin kaikki pääkaupunkiseudun kagaskaupat läpi mitkä vaan tiesin, tuli käytyä muutamassa Eurokankaassa, Vallilalla, Marimekolla, Pentikillä ja ties missä. 


Tehtävää vaikeutti mulle kauheasti se että tein näitä jätkän kotiin. Itselleni olisin kyllä löytänyt helpommin, onhan vaikka esimerkiksi Vallilalla ihan älyttömän hienoja kankaita, mutta kun en mistään kaikista romanttisimmasta kukkakuvioisesta kankaasta viittinyt pojan kotiin tyynyjä tehdä. Halusin että kuvio ei ollut liian ns tunnistettavaa, eli että se olisi enemmän randomiä, eikä näyttäisi niin joltain tietyltä kuviolta, jos joku ymmärs mitä tarkoitan? :D 


Halusin piristää noita vielä vähän noilla kontrastivärisillä terenauhoilla. Mun mielestä niistä tuli kiva lisä noihin! Tein ne ihan satiinikanttinauhasta, silitin sen auki ja sen jälkeen keskelle taitteen ja ompelin vaan noiden saumojen sisään. En jaksanut mitään vetoketjuja sinne ommella joten viimeistelin ne sitten ihan käsinompeleilla kun tyynyt oli sisässä. 


Armottoman printtikankaan etsintä projektin jälkeen päädyin, ylläri ylläri, siihen ensimmäiseen vaihtoehtoon mikä oli näyttänyt ihan kivalta. Elikäs kyseessä on Marimekon Tuuli nimiseen kankaaseen. Mustat ja valkoiset tyynyt on ihan Eurokankaan vaatetusosastolta bongattua puuvillasatiinia. Halusin niihin satiinisidoksisen pinnan ilman sitä liikaa kiiltoa. Mun mielestä noista tuli nyt ihan kivat! Ja asiakaskin oli oikein tyytyväinen! 



Mitäs mieltä ootte? Hyvät valinnat?:) Mikä on teijän suhde sistusompeluun? Tuleeko tämmöisiä juttuja ommeltua itse, vai onko kivempaa vain ostaa valmiina? :) 


xx, Juulia

4 kommenttia:

  1. Että sä olet sitten taitava! :) Todellakin onnistuneet kangasvalinnat ja muutenki tosi upeat tyynyt, nuo reunanauhat on ihana yksityiskohta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OI kiitos :) Munkin mielestä ne juts toi vähän lisää yksityiskohtaa, ja vähän myös luksusta noihin. Sen takia ne sinne ompelinkin! Kiva kuulla :)

      Poista
  2. Moikka!
    Tosi kivaa kun oot taas alkanu kirjottelee :) mainitsit, että haaveilet asunnosta niin mistä päi Suomea asuntoa meinaat etsiä? Pääkaupunkiseutu vai Jyväskylä? Kun eikös se sun poikaystävä asunut jyväskylässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva kun jaksatte käydä lukemassa ja kommentoimassa, se piristää aina ja antaa inspistä kirjoittaa lisää :) Kiitos kommentista siis! No se on vielä auki että mistä päin, riippunee mun koulusta, että missä aloitan sitten syksyllä, sen mukaan katon asuntoa sitten :) Joo poikkis asuu kyllä Jyväskylässä. Stay tuned, infoa tulee sitten vähän lähempänä syksyä kun itsekin tiedän vähän paremmin ;)

      Poista

Kiitos ihanista, päivääni piristävistä kommenteista!